Bewakingsbeeld van de twee overvallers. Links de man met de kobaltblauwe werkhandschoenen, rechts de jongen met het masker dat bekend is uit de film V for Vendetta.
Volledig scherm
Bewakingsbeeld van de twee overvallers. Links de man met de kobaltblauwe werkhandschoenen, rechts de jongen met het masker dat bekend is uit de film V for Vendetta. © Bureau Rijnmond

Overvaller met V for Vendetta-masker gefilmd door camera

De politie heeft camerabeelden vrijgegeven van de overval op een supermarkt in Papendrecht. Ze hoopt dat opvallende kleding van het duo zal leiden tot hun arrestatie.

De overval werd eind oktober gepleegd op Supermarkt Maha in Papendrecht. Op de vrijgegeven camerabeelden is te zien hoe die avond even voor zeven uur twee jongemannen de zaak binnenkomen en naar de toonbank lopen. Daar bedreigt één van de daders eigenaar Rateb Shoufan met een mes, terwijl de ander een vuurwapen toont. Als de ondernemer het duo geldt geeft, verlaten zij de winkel.

Vier maanden na de overval heeft de politie besloten om de opnames te tonen in het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond om voor een doorbraak te zorgen in het onderzoek. Een woordvoerder zegt daarbij te hopen dat de opvallende kleding van de twee leidt tot herkenning.

De handschoenen en het jack van de overvaller zonder het masker
Volledig scherm
De handschoenen en het jack van de overvaller zonder het masker © Bureau Rijnmond

Zo was al bekend dat één van de twee een V for Vendetta-masker droeg om zijn gezicht te verbergen. Dat masker komt uit de gelijknamige film, een verfilming van een stripserie uit de jaren ‘80. 

De andere overvaller maakte onder meer gebruik van kobaltblauwe werkhandschoenen van het merk Glove on en had een opvallend embleem op zijn jas. Uit eerdere opsporingsberichtgeving bleek dat de daders beiden tussen de 1.80 en 1.85 meter lang zijn.

De politie vraagt tips door te geven op 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.