Volledig scherm
Sander N. bedreigde de eigenaresse van een kinderkledingwinkel met een vleesmes en nam geld uit de kassalade mee. © Jeroen Verbueken/FotoBusink

Overvaller kinderkledingzaak 3,5 jaar de cel in voor het stelen van 50 euro

De 48-jarige Sander N., de man die afgelopen juli een kinderkledingzaak op de Dordtse Voorstraat-West overviel, is veroordeeld tot drie jaar gevangenis. Daar komt een celstraf van een half jaar bij, die hem bij een eerdere veroordeling voorwaardelijk was opgelegd. Hij zat nog in de proeftijd van die veroordeling.

N. bedreigde de eigenaresse op een dinsdagochtend met een vleesmes, waarna hij een bedrag van 50 euro - meer zat er niet in - uit de kassa meenam. De overval heeft veel impact gehad op de mentale gesteldheid van het slachtoffer. De overvaller moet de eigenaresse ruim 1100 euro schadevergoeding betalen.

Hoorde in kliniek

De man sloeg toe bij de kinderkledingzaak terwijl hij eigenlijk nog in een forensische verslavingskliniek hoorde te zitten. Hij verliet de kliniek na een conflict met het personeel van de instelling.

De rechtbank besloot N. een geheel onvoorwaardelijke celstraf op te leggen, net zoals het OM eiste. De veelpleger - hij overviel eerder onder meer een Shell-tankstation - heeft volgens de rechtbank bij eerdere veroordelingen niet laten zien open te staan voor hulp. De man verscheen niet op zitting wegens gezondheidsklachten. Daardoor kon hij volgens de rechtbank niet bewijzen nu wel hulp voor zijn problemen te aanvaarden.   

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!