Verkeersmaatregelen op de Lindtsedijk in Zwijndrecht.
Volledig scherm
Verkeersmaatregelen op de Lindtsedijk in Zwijndrecht. © Gemeente Zwijndrecht

Oversteekplaats Lindtsedijk aangepakt om opvang van Oekraïense vluchtelingen veilig te houden

De gemeente Zwijndrecht heeft de oversteekplaats op de Lindtsedijk aangepakt. De maatregelen zijn juist nu genomen om de veiligheid van de 130 Oekraïense vluchtelingen die op het riviercruiseschip in de Schokhaven worden opgevangen, te waarborgen.

 1. Doek valt voor Dordtse Kerstmarkt: ‘Gewoon kleiner en mét kerstspullen en sfeer!’
  DE KWESTIE

  Doek valt voor Dordtse Kerstmarkt: ‘Gewoon kleiner en mét kerstspul­len en sfeer!’

  Het doek valt voor de kerstmarkt in Dordrecht. Het populaire evenement blijkt, zeker na de pandemie, niet levensvatbaar. Als alternatief zouden de Dordtse Decemberdagen verder uitgebouwd kunnen worden. Maar die zouden dan drie weken moeten duren. En daar moet de gemeenteraad nog een ei over leggen. Onze lezers hebben er een mening over. ,,Misschien terug naar de basis en niet proberen de grootste willen zijn.”
  Dordrecht
 2. Cruiseschip Bellissima maakt zich gereed voor de komst van vluchtelingen uit Oekraïne
  PREMIUM

  Cruise­schip Bellissima maakt zich gereed voor de komst van vluchtelin­gen uit Oekraïne

  In het restaurant van het 110 meter lange cruiseschip Bellissima wordt gedweild en koper gepoetst dat het een lieve lust is. Niet dat het binnenkort vertrekt uit de haven van het voormalige Schokbeton in Zwijndrecht in tegendeel. Binnenkort arriveren hier 130 vluchtelingen uit Oekraïne. ,,Maar of het nu vluchtelingen of cruisepassagiers zijn, koper moet je gewoon iedere dag poetsen’', weet de kapitein.