Alblasserdam hangt vol met omgekeerde vlaggen. De gemeente gaat ze voorlopig niet verwijderen, tenzij de verkeersveiligheid in het geding is.
Volledig scherm
PREMIUM
Alblasserdam hangt vol met omgekeerde vlaggen. De gemeente gaat ze voorlopig niet verwijderen, tenzij de verkeersveiligheid in het geding is. © Jeffrey Groeneweg

Oranje Comité ziet kansen in boerenprotest: ‘Wij willen die honderden vlaggen overnemen en hergebruiken’

Honderden omgekeerde vlaggen hangen sinds donderdagavond laat aan lantaarnpalen in Alblasserdam. Een grote groep jongeren betuigde daarmee steun aan de boeren. Hoewel lang niet iedereen blij is met het wapperende blauw-wit-rood, ziet het plaatselijke Oranje Comité toekomstmuziek in de actie. 

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”