Volledig scherm
Duiklessen in zwembad Blokweer in Alblasserdam. © Richard van Hoek Fotografie

Opnieuw extra geld naar sporthal en zwembad Blokweer

De gemeente Alblasserdam moet opnieuw bijspringen om te zorgen dat de stichting die sporthal en zwembad Blokweer beheert niet kopje onder gaat. De subsidie voor dit jaar wordt daarom met een ton verhoogd.

De stichting kampt al sinds de opening van het nieuwe zwembad met tekorten en slaagt er maar niet zelfstandig in om die weg te werken. Alle kosten blijken in de praktijk hoger uit te vallen dan vooraf becijferd. Personeel is bijvoorbeeld 30 mille duurder dan verwacht. Ook de energierekening valt hoger uit, net als de kosten voor onderhoud. Tegelijkertijd komen er minder huurpenningen binnen dan op de begroting staat.

Met de eenmalige financiële injectie verwacht de gemeente het schip vlot te trekken. Dat is nodig, omdat in de sporthal verplichte gymnastieklessen voor scholen plaatsvinden.

Om ervoor te zorgen dat de situatie verbetert, wordt een extern onderzoek uitgevoerd. Dat moet ook antwoord geven op de vraag of de uitgaven ‘efficiënt en doelmatig’ zijn geweest. Het college steekt in een schrijven aan de gemeenteraad de hand in eigen boezem.

,,Hebben wij niet te licht gedacht over de verantwoordelijkheden die wij van een vrijwilligersbestuur verwachten? En hebben we het bestuur wel voldoende ondersteuning geboden en middelen gegeven om zich te bekwamen?’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alblasserdam en omstreken? Schrijf je hier in!