Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © Carlo ter Ellen DPG Media

Oplichters aangehouden nadat ze huurwoningen aanboden die helemaal niet van hen zijn

De politie heeft drie mannen (17, 21 en 24 jaar) en een 31-jarige vrouw aangehouden voor het te huur aanbieden van woningen die niet van hen waren. In enkele gevallen waren de slachtoffers al in de woningen getrokken, om er vervolgens achter te komen dat ze daar helemaal niet mochten zijn.

 1. Hoe de Ambachtse visboer Leendert van der Kuijl (29) dominee werd: ‘Ik werk nu met levende vissen’
  PREMIUM

  Hoe de Ambachtse visboer Leendert van der Kuijl (29) dominee werd: ‘Ik werk nu met levende vissen’

  Had dominee Leendert van der Kuijl (29) tien jaar geleden gevraagd hoe hij zijn toekomst zag. Waarschijnlijk was hij over de viswinkel in Hendrik-Ido-Ambacht begonnen, waar hij binnenkort mede-eigenaar van zou worden. Of over het gezin dat hij met zijn vrouw Enike zou stichten. Tot God doordrong in zijn leven en alles anders werd. Sinds deze week is hij dominee van de Gereformeerde Gemeente in Waarde. ,,Wat ik in de winkel deed had alles met dode vis te maken. Nu werk ik met levende vissen.”
 2. Nog steeds geen definitief besluit over omstreden kunstproject: bal ligt nu bij burgemeester en wethouders
  PREMIUM

  Nog steeds geen definitief besluit over omstreden kunstpro­ject: bal ligt nu bij burgemees­ter en wethouders

  Mag de monumentale muur bij het Dordrechts Museum tijdelijk gesloopt en opgeslagen worden voor het kunstproject Rivier, boot, stad? Nee, zegt de rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Ja, zegt de welstandscommissie tegen de gevraagde sloopvergunning. De bal ligt nu bij burgemeester en wethouders. Maar als zij ook ja zeggen, dan kunnen ze op een gang naar de rechter rekenen.