De Laan der Verenigde Naties in Dordrecht ter hoogte van autobedrijf Ames, bij het begin van de avondspits.
Volledig scherm
De Laan der Verenigde Naties in Dordrecht ter hoogte van autobedrijf Ames, bij het begin van de avondspits. © Peter Koster/AD

Op de hoogte van werkzaamheden Dordtse Mijl door app

Alle werkzaamheden aan de Dordtse Mijl worden bijgehouden in een app. In opdracht van de gemeente Dordrecht is er een app ontwikkeld die iedereen kan downloaden op zijn of haar telefoon. 

Doel is bewoners informeren over de werkzaamheden en andere zaken rondom de herinrichting van het gebied bij de Laan der Verenigde Naties en de Dokweg.

Naast informatie over het project en nieuws gerelateerd aan de Dordtse Mijl, staan er ook contactgegevens in de app en is de planning van de herinrichting erin opgenomen. De eerste fase is inmiddels voorbij, daarin werd het fietspad langs de Laan der VN verlegd en de riolering vervangen. Maandag begint de volgende fase en wordt een deel van de Laan afgesloten voor verkeer. Ook wordt er een nieuw tankstation gebouwd, en wordt het het BP-station aan de Dokweg gesloopt.

Eerder zijn er soortgelijke apps in het leven geroepen voor de werkzaamheden rondom het Maartensgat en de renovatie van de Engelenburgerbrug. De aannemer plaatst in de app regelmatig updates over de werkzaamheden.

De Dordtse Mijl-app is te vinden in de App Store en Play Store.