Twee kogelgaten in de voorruit van een beschoten auto.
Volledig scherm
Twee kogelgaten in de voorruit van een beschoten auto. © Fotopersburo Busink

Nog twee tips over schietpartij in winkelcentrum Crabbehof

Bij de politie zijn afgelopen week nog twee tips over de schietpartij in het Dordtse winkelcentrum Crabbehof binnengekomen. Daarmee komt het totaal op zeven.

Dat werd dinsdagavond gemeld in Opsporing Verzocht. Dat tv-programma toonde vorige week al camerabeelden van de schietpartij op zondagavond 15 maart, waarbij volgens getuigen zeven keer werd geschoten. Daarvan zouden vijf stuks een man uit Sliedrecht (43) hebben geraakt. Die raakte zwaargewond . Ook zijn vrouw (35) raakte gewond.

Op de beelden is te zien dat die twee afscheid namen van twee vrienden met wie ze hadden rondgehangen op het parkeerterrein in het winkelcentrum. Op het moment dat ze dat deden kwam er een scooter met twee mannen op hen afgereden.

Kogels vangen

Eén ervan opende het vuur op de auto waarmee ze weg wilden rijden. De man dook snel op zijn vrouw en ving nagenoeg alle kogels op. De schutters reden daarna één van de bekenden van het stel achterna, die was gevlucht. Daarbij werd nog één schot gelost, maar de kogel miste doel en kwam in het pand van de Wibra terecht.