Volledig scherm
Wieldrecht won zaterdag het door DFC georganiseerde ABC-toernooi. Op de foto: Ruben Dijkema stuit namens DFC op Wieldrecht-doelman Ruben van de Koppel. Ricky Nijhoff kijkt van afstand toe. © Henk Veenstra

Na winst in twee Dordtse derby's wil Wieldrecht nu ook het eigen toernooi winnen

SPORTWieldrecht won afgelopen zaterdag het ABC-toernooi door in de finale met 0-6 te winnen van DFC, nadat op donderdagavond competitiegenoot EBOH al met 2-0 was verslagen. ,,Twee Dordtse derby’s overtuigend winnen, een perfecte manier om het seizoen te beginnen. Nu willen we ook ons eigen toernooi winnen”, zegt Wieldrecht-aanvaller Aron de Keijzer, doelend op het jaarlijkse Jan Stam Toernooi.

Wieldrecht speelt vanavond om 19.00 uur tegen derdeklasser Drechtstreek. Zaterdag wacht dan nog de finale of troostfinale tegen derdeklasser Dubbeldam (zo) of tweedeklasser De Zwerver. ,,Altijd een mooi toernooi met leuke tegenstanders en hopelijk weer veel publiek,” zegt De Keijzer, die vorig seizoen clubtopscorer was bij Wieldrecht in het enerverende kampioensjaar in 3C. 

De 27-jarige Dordtenaar is blij met de zes aanwinsten die deze zomer naar Wieldrecht kwamen. ,,De concurrentie is duidelijk toegenomen, maar ik vind het vooral fijn dat we er een flinke dosis ervaring bij hebben gekregen. Dat zullen we nodig gaan hebben in een sterke tweede klasse, maar ik ben ervan overtuigd dat we weer een mooi seizoen gaan draaien.”

Quote

Ik denk dat we veel leidersty­pes in de ploeg hebben

Aron de Keijzer

De Keijzer droeg vorige week tegen EBOH de aanvoerdersband, maar de nieuwe trainer Pippy Pruymboom heeft nog geen vaste captain benoemd. ,,Ik zou het een eer vinden, maar het is goed dat Pippy zijn tijd neemt met die beslissing. Ik denk dat we veel leiderstypes in de ploeg hebben. Pippy is ook snel op zijn plek bij Wieldrecht. Hij heeft ook buiten de trainingen en wedstrijden om goed contact met zijn spelers, daar investeert hij duidelijk in.”

Wieldrecht speelt de komende weken in de beker tegen Bruse Boys (uit), Heinenoord (thuis) en Strijen (uit). Daarna begint de competitie met wedstrijden tegen VVGZ (uit) en GJS (thuis), de twee degradanten uit 1C van vorig seizoen. ,,Direct een zware, maar vooral een mooie start voor ons. Ik heb van 2012 tot 2014 bij VVGZ gespeeld, dus mooi om daar nu terug te komen met Wieldrecht.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!