De MSC Orchestra vaart pal langs Venetië. Het pittoreske plaatsje in Italië verbiedt de grote cruiseschepen vanaf 1 augustus om aan te meren in het centrum.
Volledig scherm
PREMIUM
De MSC Orchestra vaart pal langs Venetië. Het pittoreske plaatsje in Italië verbiedt de grote cruiseschepen vanaf 1 augustus om aan te meren in het centrum. © AFP

Meer riviercruises naar Dordrecht en Kinderdijk, maar geen ‘drijvende flats’ zoals in Venetië

Slechts twee van de zes aanlegsteigers voor riviercruiseschepen in de regio worden gebruikt: Kinderdijk en de Merwekade in Dordrecht. Er is dus veel onbenut potentieel. En mogelijk komt zelfs de Hooijkade er nog bij. Legt de regio de rode loper uit voor rederijen? Nee, zegt directeur Gerben Baaij van Dordrecht Marketing & Partners. ,,De giga-schepen in Venetië zijn een schrikbeeld.’’

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Wereldwandelaar Tom liep al de volledige lengte van Europa: ‘Ik droom over de andere zes continenten’
  PREMIUM
  TOM WANDELT DE WERELD ROND

  Wereldwan­de­laar Tom liep al de volledige lengte van Europa: ‘Ik droom over de andere zes continen­ten’

  Tom Boerman (34) wil de komende vijf jaar doen wat niemand anders ooit gedaan heeft: alle continenten te voet oversteken. De voorlopige route telt een slordige 40.000 kilometer en zou hem zelfs op Antarctica moeten brengen. Op 8 mei vertrok Tom vanuit zijn woonplaats Sliedrecht. Wij volgen zijn belevenissen. Vandaag in deel 5: van Plovdiv in Bulgarije naar Antalya in Turkije.