Volledig scherm
Het kruispunt op de Brouwersdijk waar enkele zebrapaden liggen. © Robin Nanninga

Matpartij tussen voetgangers en automobilist na verkeersruzie: twee gewonden

Twee voetgangers en de bestuurder van een auto zijn maandagavond met elkaar op de vuist gegaan op de Brouwersdijk in Dordrecht. Laatstgenoemde raakte met zijn wagen volgens de politie ook nog één van de wandelaars toen hij vluchtte. Het slachtoffer liep hierbij een hersenschudding op.

Het incident gebeurde volgens de politie om 22.00 uur bij één van de zebrapaden op de Brouwersdijk, ter hoogte van de afslagen naar de Frans Lebretlaan en de Bosboom-Toussaintstraat, en vlakbij supermarkt Dirk.

Volgens de twee wandelaars liepen ze bij de oversteekplaats de weg op en werden ze bijna van de sokken gereden door de bestuurder van een grijze auto. Het duo kreeg het daarna verbaal aan de stok met de automobilist. ,,Al snel liep de woordenwisseling uit op een vechtpartij’’, meldt de politie.

Hersenschudding

Vervolgens zou de bestuurder terug zijn gelopen naar zijn voertuig en zijn weggereden. Daarbij raakte hij één van de slachtoffers, die een hersenschudding opliep. De andere wandelaar had daarvoor ook al klappen gekregen van de man; beide voetgangers zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De politie kon de automobilist traceren, omdat zijn kenteken was doorgegeven. De 47-jarige Dordtenaar werd thuis opgezocht en daar gearresteerd.

Andere mensen

De politie heeft inmiddels een oproep gedaan aan eventuele getuigen om zich te melden. Zij vermoedt dat er behalve de 47-jarige bestuurder nog andere mensen bij de verkeersruzie betrokken zijn geweest. Ook hoopt de politie dat het incident door voorbijgangers of bewoners is gefilmd. Zij worden gevraagd zich te melden via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!