Volledig scherm
PREMIUM
Als de liefde voorbij is gaan veel stellen scheiden. © ANP

Man met gebroken hart stalkt Ambachtse maandenlang, zelfs op haar bankrekening

Toen zijn vriendin begin dit jaar de liefdesrelatie verbrak, bleek dat voor de 34-jarige P.P. uit Hendrik-Ido-Ambacht erg moeilijk te verteren. Maandenlang stalkte hij zijn ex. Zelfs nadat de wijkagent hem maande te stoppen, ging P. door. De Ambachter kreeg maandag een werkstraf van 100 uur én een contact- en locatieverbod.

Waarom? Dat was dé vraag voor Ambachter P.P. (34) toen zijn vriendin hem in januari verliet. ,,Ik wilde in gesprek gaan met haar om te horen waar het allemaal om ging’’, vertelde hij de politierechter in Dordrecht maandagochtend. ,,Ik vond het heel wrang dat er na zo’n periode niets meer over werd gezegd.’’

  1. Onderzoeker mediawijsheid: ‘Veel jongeren zijn bezorgd om hun online-tijd’
    Even Vragen Aan

    Onderzoe­ker mediawijs­heid: ‘Veel jongeren zijn bezorgd om hun online-tijd’

    Liefst 56 procent van de jongeren tot 21 jaar (vooral meisjes) heeft met zichzelf afgesproken om minder tijd online door te brengen. Bijna 30 procent gebruikt een app om inzicht te krijgen in hoeveel tijd achter de schermen van mobieltjes, tablets en dergelijke doorgebracht wordt. Twee derde heeft de piepjes van pushberichten uitgezet. Dat ontdekte Jeroen van der Laan uit Hendrik-Ido-Ambacht, onderzoeker mediawijsheid aan het Hoornbeeck College bij een onderzoek onder 2200 leerlingen van verschillende scholen.