Zeger de Bruin stond donderdag met zijn sokkenkraam op de markt van Nieuw-Lekkerland.
Volledig scherm
PREMIUM
Zeger de Bruin stond donderdag met zijn sokkenkraam op de markt van Nieuw-Lekkerland. © Cees Van Der Wal

Mag ‘de Sokkenkoning van de Alblasserwaard’ nou wel of niet op de markt staan in coronatijd?

Kleine markten mogen van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid ondanks de coronacrisis door, maar alleen met levensmiddelen. Desondanks stond Zeger de Bruin donderdag gewoon op de markt van Nieuw-Lekkerland met zijn sokkenkraam. ,,Van de gemeente Molenlanden mag ik tot nader order blijven staan.’’

Wouter Kolff was woensdagmiddag kraakhelder. Vanwege de coronacrisis mogen alleen kleine markten met maximaal tien kramen door en dan ook nog alleen met levensmiddelen. ,,Sokken en kleedjes hebben even geen prioriteit op dit moment’’, zei de voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, voor alle tien gemeenten in de regio.

  1. Stiltecentrum ‘waar je je emoties kwijt kunt’ bij het Albert Schweitzer ziekenhuis
    PREMIUM

    Stiltecen­trum ‘waar je je emoties kwijt kunt’ bij het Albert Schweitzer ziekenhuis

    Bezoekers komen er niet meer in het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Wie in gedachten toch een beetje bij een patiënt wil zijn, kan er vanaf donderdag toch heen. Dan openen de Dordtse kerken het mobiele stiltecentrum Licht Voor Dordrecht op de parkeerplaats bij het ziekenhuis. ,,Dan heb je toch een plek om heen te gaan, vlakbij het epicentrum waar het allemaal gebeurt, waar je je emoties kwijt kunt’’, vertelt coördinator Wiebe van Horssen van de kerkelijke actie Licht Voor Dordrecht.