Volledig scherm
Ruud Beukers wint de TopASz Award. © Marjolein Groenendijk

Maag-, darm en leverarts Ruud Beukers wint TopASz Award

Maag-, darm- en leverarts Ruud Beukers heeft de TopASz Award gewonnen, de prijs van het Albert Schweitzer ziekenhuis voor de meest patiëntvriendelijke zorgverlener. Dat is vanmiddag bekendgemaakt door de cliëntenraad.

Patiënten en medewerkers van het ziekenhuis konden een persoon of een afdeling voordragen. Volgens de jury, onder leiding van burgemeester Kolff, kijkt Beukers niet alleen naar de medische klachten maar heeft hij ook oog voor de mens achter de patiënt en de worsteling die een chronische aandoening in het dagelijks leven met zich mee kan brengen. ,,Hij neemt graag de tijd voor zijn patiënten, ook als dit ten koste gaat van zijn eigen vrije tijd.’’

Beukers, die over vijf maanden met pensioen gaat, noemde de award ‘een mooie erkenning tegen het einde van mijn carrière’.

De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en een bedrag van 5000 euro om de patiëntvriendelijkheid op de afdeling verder vorm te geven. Beukers wil het geld gebruiken voor een app die voorlichting geeft aan patiënten die een endoscopie of colonoscopie (kijkonderzoek van de darm) moeten ondergaan.

Andere genomineerden waren het team van de poliklinische apotheek, neuroloog Janet de Beukelaar, verpleegkundig specialist chirurgie Lesley Koet en de kinderartsen en verpleegkundig specialist van de afdeling Kindergeneeskunde.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!