Volledig scherm
© DordtYart

Laatste seizoen DordtYart gaat van start tijdens paasweekend

In het laatste seizoen van DordtYart in de Biesboschhal in Dordrecht gaan zeventien kunstenaars aan de slag met het thema verschijnen/verdwijnen.

 Veertien van deze kunstenaars werken vijf tot zes weken lang aan nieuwe onderzoeken en installaties. Jacob van der Zwan en Bert Frings (zie foto) zullen zich tijdens het project richten op het verschijnen en verdwijnen van de mens. Dit door middel van video-installaties, sculpturen en tekeningen in de taal van de straat.

Kunstenaars Driessens en Verstappen spelen tijdens de expositie, van mei tot juli, met de tijd door erosieprocessen van souvenirs te versnellen. Wekelijks komen de kunstenaars hun onderzoek in de machinehal op de Stadswerven monitoren.

Elkaar inspireren 

Met elkaar vormen de kunstenaars een werkgemeenschap waarin ze elkaar kunnen stimuleren. Bezoekers zijn vier dagen per week welkom om de processen te volgen.

De grote opening van het laatste seizoen van DordtYart is zaterdag alleen voor genodigden. Tijdens de paasdagen zijn er open rondleidingen om 12.00 en 15.00 uur.

De expositie is tot en met 28 juli van donderdag tot en met zondag te bezichtigen in de hal aan Maasstraat 11 in Dordrecht. Iedere zaterdag is er om 14.00 uur een rondleiding.

Op diverse data geven kunstenaars een presentatie. Welke kunstenaar wanneer aanwezig is, is te zien in een overzicht op dordtyart.nl.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!