Kees Thies komt tijdens een wandeling onder meer langs de Merwekade.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees Thies komt tijdens een wandeling onder meer langs de Merwekade. © Jacolijn Groesbeek & Maartje Brockbernd

Kuieren door een nog half slapende binnenstad is een aanrader

COLUMNTe vroeg wakker na een korte nacht. Tóch er uit. Koffie, krant, koffie. Onderweg in het leven moet ik de kunst van het uitslapen vast ergens op een nachtkastje hebben laten liggen en zo komt het dat ik al vér voor de klok van zeven over een nog verlaten Voorstraat Noord wandel.

  1. Dit gloednieuwe restaurant zou niet misstaan in Dubai of New York: ‘Ik ben er supertrots op’
    PREMIUM

    Dit gloednieu­we restaurant zou niet misstaan in Dubai of New York: ‘Ik ben er supertrots op’

    Een modern vlees- en visrestaurant met een Aziatische twist. Én een al beproefd concept: Il Mercato. Horecamagnaat Bjorn van Dijl opent niet één, maar twee nieuwe restaurants. Allemaal op bijna 1000 vierkante meter in Hendrik-Ido-Ambacht. Woensdag gaan de deuren van het Italiaanse restaurant al open, op 18 januari gaat restaurant Kita van start. ‘Ik laat me inspireren door de meest extravagante horeca in Londen en Dubai.’