Met teksten op borden als 'Stel de zwangere centraal, niet het geld' willen deze vrouwen aandacht vragen voor de mogelijke herinrichting van de financiering van de geboortezorg.
Volledig scherm
Met teksten op borden als 'Stel de zwangere centraal, niet het geld' willen deze vrouwen aandacht vragen voor de mogelijke herinrichting van de financiering van de geboortezorg. © Rinie Boon

Keuzevrijheid zwangere vrouwen in het geding: verloskundigen staken en zwangeren uiten zorgen

Verloskundigen in Nederland legden maandag hun werkzaamheden neer. Ze maken zich grote zorgen over een mogelijke herinrichting van de financiering van de geboortezorg. Voor de Grote Kerk in Dordrecht stond een aantal zwangere vrouwen om aandacht te vragen voor deze kwestie. 

  1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
    Mijn bevalling

    Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

    Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.