Volledig scherm
© Google Maps

Kerk aan de Oudendijk in Dordt staat te koop

De Rehobothkerk aan de Oudendijk in Dubbeldam staat te koop. Het gebouw is sinds 2015 in handen van Henk Stok.

Die renoveerde het en zette er de Dordtse Rehoboth Gemeente op. Zaken als tv's en smartphones zijn in die kerk taboe. Zijn plan om er ook een basisschool te starten, kwam nooit van de grond.

Stok laat weten het gebouw te verkopen omdat het volgens hem geen meerwaarde meer heeft. De meeste kerkbezoekers komen uit de regio, zegt hij. ,,Slechts eentje komt uit Dordrecht. En zelf ben ik verhuisd naar Langerak. De kerkdiensten worden nu gehouden in Giessenburg en Strijensas.''

Wat er na verkoop met het gebouw gebeurt, maakt hem niet uit. ,,De kerk is Gods volk, niet het gebouw. Al zitten we op een graswei, dat kan allemaal. Wij hebben dit pand toevallig gebruikt als godsdienstig gebouw.'' De Rehobothkerk staat te koop voor bijna vierenhalve ton.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Ik vermoed dat de Krispijntunnel zijn eeuwfeestje makkelijk gaat beleven
    PREMIUM
    Column

    Ik vermoed dat de Krispijn­tun­nel zijn eeuwfeest­je makkelijk gaat beleven

    Er is gedoe over de Krispijntunnel, zo lees ik in mijn krant en ik denk: What else is new? Er is namelijk al gedoe over die tunnel zo lang ik me kan herinneren. Zo zit er nog wel eens een vrachtautootje in vast, want de doorgang is eigenlijk nét een beetje te laag en ook is de tunnel in het verleden nog wel eens ondergelopen; in het watersnoodrampjaar 1953 stond het water zelfs tot áán het dak.