Volledig scherm
© ADN Beeldredactie

Kelder van het Patriciërshuis in Dordrecht te zien

Het Dordts Patriciërshuis - Museum aan de Maas - aan de Wolwevershaven in Dordrecht stelt tijdens Open Monumentendag op 14 en 15 september de verbouwde kelder open voor het publiek.

De kelder wordt vanaf 1 januari bij het museum betrokken en gebruikt voor ontvangsten, presentaties en de vertoning van historische films. Tijdens de verbouwing zijn de afgelopen maanden vochtwerende maatregelen getroffen, is de stahoogte verhoogd en is de vloer betegeld met authentieke 17de-eeuwse plavuizen waar het museum de hand op heeft weten te leggen. Eigenaar en verzamelaar Laurens Gooshouwer woonde vroeger met zijn gezin in het markante pand, maar liet het verbouwen tot museum. Dat opende in 2011 en kent nog steeds stijgende bezoekersaantallen. ,,We willen bezoekers alvast een preview geven. Kelders hebben nu eenmaal altijd aantrekkingskracht op mensen'', zegt Gooshouwer.

Verbouwing

Dat weekeinde is in het museum ook een presentatie te zien van de verbouwing. Expert Hans Wetemans komt naar Dordt om te vertellen over de oude stadsmuur die door de kelder loopt.

Het museum ondergaat momenteel een grote opknapbeurt. Afgelopen half jaar werd het pand opnieuw geschilderd en nu wordt gewerkt aan de nieuwe trap naar de kelder. Tijdens de Open Monumentendagen is de kelder tussen 12.00 en 17.00 uur geopend.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!