Volledig scherm
Camping De Put in Ottoland. © Ricardo Rmit

Kampeerders De Put niet akkoord met compromisvoorstel: vrees voor vertrek

Recreantenvereniging De Put gaat niet akkoord met het compromisvoorstel in haar juridische strijd tegen campingeigenaar Hans Kramer. Dat betekent dat de rechter alsnog een oordeel moet vellen over de eis van de kampeerders om een staanplaats voor onbepaalde tijd.

De Recreantenvereniging - die de belangen behartigt van 54 stacaravaneigenaren op de Ottolandse camping - vreest voor een gedwongen vertrek, wanneer Kramer op het park 100 tot 150 chalets voor arbeidsmigranten bouwt.

Onder druk van de rechter leken de partijen vorige week na een zeven uur lange zitting wat dichter bij elkaar te komen. Kramer zegde toe dat kampeerders die eerder zijn contract nog weigerden, alsnog konden tekenen voor een staanplaats voor 2019 én 2020. ,,Met de intentie om het jaar daarop weer te verlengen.'' Verder werd voorgesteld dat recreanten zelf aan de slag zouden mogen met het opknappen van afgekeurde speeltoestellen.

Toelichting

In ruil zouden gasten het verzet tegen de plannen van de eigenaar staken. Dat blijkt nu echter een brug te ver voor de vereniging. ,,Een concrete toelichting op zijn plannen heeft Kramer tot op heden niet gegeven'', stelt de advocaat van de club. ,,De vereniging acht het onredelijk dat het nu reeds stilzwijgend dient in te stemmen, terwijl onbekend is wat de uiteindelijke plannen inhouden.'' De rechter buigt zich nu binnen veertien dagen alsnog inhoudelijk over de kwestie.

Ondertussen is nog onduidelijk of er überhaupt migranten mogen komen op De Put. De gemeente Molenlanden wil 'algemeen beleid' opstellen, voordat het zich buigt over de aanvraag van Kramer. Krijgt het plan geen groen licht dan gaat De Put in de verkoop, stelde de campingeigenaar in de rechtbank.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Ottoland en omstreken? Schrijf je hier in!