Volledig scherm
Kale egel Five, toen ze net bij de Egelopvang binnen was gebracht. © Egelopvang Papendrecht

Kale egel Five maakt kans op titel ‘dier van het jaar’

Egel Five is in de race voor de titel ‘dier van het jaar’, een verkiezing van Kidsweek. Het beestje werd in april met slechts vijf stekels bij de Egelopvang Papendrecht binnengebracht. 

Verzorger Ferry van Jaarsveld is blij met de nominatie. ,,Dat is hartstikke leuk natuurlijk. En het is bijzonder dat zo’n klein beestje tussen drie van die grote dieren staat.” Five bevindt zich in goed gezelschap. Naast haar zijn het Nederlandse wolvengezin, de verstoten zwaan Otje en de stoere kat Mia genomineerd. 

Door een schimmelinfectie was Five nagenoeg al haar stekels verloren. Door haar opmerkelijke uiterlijk kreeg het diertje veel media-aandacht. Al vijf maanden sterkt ze aan in de opvang in Papendrecht. 

Stekels blijven niet zitten

De infectie is verdwenen en haar haren groeien terug, maar toch gaat het volgens Van Jaarsveld niet heel goed met de egel. ,,De stekels die terug groeien, blijven niet zitten. Dit hebben we nog niet eerder bij een egel meegemaakt.” Five wordt binnenkort bij de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht nagekeken. 

Egels hebben hun stekels nodig om zich in het wild te kunnen verweren tegen gevaar. Zolang Five haar stekels niet terug heeft, kan ze dus niet worden uitgezet.

Stemmen op Five voor de ‘dier van het jaar’- verkiezing kan hier.

Volledig scherm
De egel zonder stekels maakt kans op de titel ‘dier van het jaar’. © Egelopvang Papendrecht

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Papendrecht en omstreken? Schrijf je hier in!