Kees Thies.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees Thies. © Maartje Brockbernd

Ik wil een welstandscommissie die wat minder wereldvreemd is

COLUMNIk weet het, de Dordtse welstandscommissie krijgt nog wel eens stevig ‘op z’n lazer’ van deze columnist en dat begint, voor de leden van dit clubje, ongetwijfeld op een hetze te lijken. Maar geloof me, ik wíl helemaal geen hetze voeren... Ik wil gewoon een welstandscommissie die wat minder wereldvreemd is.

Alle keren dat ik me vanaf deze plek wat onvriendelijk over deze tegendenkers-commissie uitsprak, deed ik dat vanuit oprechte verontwaardiging. Dit gemeentelijke ‘adviesorgaan’ blinkt namelijk vooral uit in het leggen van zout op weerloze slakjes. De wijze van redeneren van de commissieleden is vaak ondoorgrondelijk en voelt meestal ook nog eens willekeurig aan.

  1. Actie tegen hangers op Dordtse Handelskade
    PREMIUM

    Actie tegen hangers op Dordtse Handelska­de

    De politie en handhavers van de gemeente controleren extra om een einde te maken aan overlast van mensen die overlast veroorzaken op de Handelskade in Dordrecht. Ondernemers aan de kade langs de Oude maas klagen steen en been; ,,Het ligt hier regelmatig bezaaid met lachgaspatronen. Als je belt, ruimt de gemeente het binnen een paar dagen op, maar binnen de kortste keren is het weer raak. En dan hebben we het er maar niet over wat hier nog meer verhandeld wordt, zo is de naam Handelskade niet bedoeld.’’