La Venezia aan de Cornelis de Wittstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
La Venezia aan de Cornelis de Wittstraat. © Stadsarchief Dordrecht

Hoe pionierende Italiaanse schoorsteenvegers zorgden voor de komst van La Venezia en pizza’s in Dordrecht

DORDT EIGEN-AARDIGItalianen waren één van de eerste massaal toegestroomde gastarbeiders in Dordrecht. In de serie Verhalen van Dordrecht is het 41ste deel uitgekomen. Italianen in Dordrecht, geschreven door Remy Balistreri die, zoals de naam al doet vermoeden, Italiaanse banden heeft.

 1. Zijn er nog Victor Mani-banken? De gehate banken lijken van de aardbodem verdwenen
  PREMIUM
  DORDT EIGEN-AARDIG

  Zijn er nog Victor Ma­ni-ban­ken? De gehate banken lijken van de aardbodem verdwenen

  De Victor Mani-banken waren gehaat in de stad. Waar zijn ze gebleven? Nu corona wat meer onder controle lijkt, komen er weer meer toeristen naar de stad. En wie Dordrecht bezoekt, doet waarschijnlijk wel een deel van het Rondje Dordt. Het lijkt alsof die wandelroute al eeuwen bestaat. Natuurlijk kon er al eeuwen wel door de stad worden gewandeld en heel wat beroemde schrijvers raadden aan Dordrecht te bezoeken. Maar het Rondje Dordt bestaat niet zo heel lang.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?