De Lindengracht omstreeks 1880. Op de plek van het hoekhuis links stond de bakkerij van Kamerling. Inzet: Pieter Uittenbogaard, schrijver van het klokverhaal.
Volledig scherm
PREMIUM
De Lindengracht omstreeks 1880. Op de plek van het hoekhuis links stond de bakkerij van Kamerling. Inzet: Pieter Uittenbogaard, schrijver van het klokverhaal. © Stadsarchief

Hoe een excentrieke Dordtse bakker met een veel te dure klok een kat in de zak kocht

Dordt Eigen-aardigPieter Uittenbogaard (1801-1899) was winkelier en kantoorbediende. In de 19de eeuw schreef hij een aantal ‘egodocumenten’ waarmee hij terugblikte op zijn eigen leven en het alledaagse leven in Dordrecht. Zijn schrijfsels beslaan bijna de hele eeuw. Het aardige is dat hij ook uiterst curieuze zaken aan het papier toevertrouwde: zoals het gehannes met een klok. Een bijzonder verhaal.

 1. Blue Monday? Deze positieve verhalen slepen je eenvoudig door ‘depri-maandag’ heen
  BLUE MONDAY

  Blue Monday? Deze positieve verhalen slepen je eenvoudig door ‘de­pri-maan­dag’ heen

  Mislukte voornemens, donkerde ochtenden en vakanties die eindeloos ver weg lijken. Dat waren volgens de Britse psycholoog Cliff Arnali in 2005 de voornaamste redenen om de derde maandag van januari ‘Blue Monday’ te noemen. Desondanks hoef je jezelf geen depressie aan te laten praten, want er zijn zoveel mooie verhalen om vrolijk van te worden. Met deze verhalen van AD De Dordtenaar kom je heelhuids en positief deze Blue Monday door!
 1. Alle nieuwe maatregelen op een rijtje
  Play

  Alle nieuwe maatrege­len op een rijtje

 2. 3D-cadeaus van Marjolein populair: 'Had dit niet verwacht'
  Play

  3D-ca­deaus van Marjolein populair: 'Had dit niet verwacht'