Fractievoorzitter David Schalken blijft in zijn eentje in de gemeenteraad over bij Beter Voor Dordt, nadat Loudy Nijhof (linksboven), Osman Soy (rechtsboven), Herman van der Graaf (linksmidden), Robbert de Boer (rechtsmidden), Aydin Gündogdu (linksonder) en Marieke van Eck (rechtsonder) opstapten.

Behalve David Schalken maken wethouders Marco Stam (boven) en Piet Sleeking (onder) nog onderdeel uit van Beter Voor Dordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Fractievoorzitter David Schalken blijft in zijn eentje in de gemeenteraad over bij Beter Voor Dordt, nadat Loudy Nijhof (linksboven), Osman Soy (rechtsboven), Herman van der Graaf (linksmidden), Robbert de Boer (rechtsmidden), Aydin Gündogdu (linksonder) en Marieke van Eck (rechtsonder) opstapten. Behalve David Schalken maken wethouders Marco Stam (boven) en Piet Sleeking (onder) nog onderdeel uit van Beter Voor Dordt. © Fotomontage AD

Hoe Beter Voor Dordt genadeloos is gekrompen: van de állergrootste naar de kleinste partij van de raad

In één klap van de grootste naar de kleinste. Beter Voor Dordt groeide iets meer dan tien jaar geleden naar vijftien zetels om deze week genadeloos terug te vallen naar één stoel in de gemeenteraad. Een tijdlijn. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Deze foto van de Grote Kerk hield de gemoederen bezig, want wanneer is ‘ie eigenlijk gemaakt?
  PREMIUM
  DORDT EIGEN-AARDIG

  Deze foto van de Grote Kerk hield de gemoederen bezig, want wanneer is ‘ie eigenlijk gemaakt?

  In de Facebookgroep ’t Dordrecht van toen staan vaak foto’s waarvan gevraagd wordt waar en wanneer die gemaakt zijn. De groep heeft meer dan 16.000 leden en er staan 23.000 foto’s in. Zo ook een fraaie luchtfoto van de Grote Kerk en omgeving. Harm Alting, die de foto plaatste, uit de collectie van Roel Dijkstra, gemaakt door Bart Hofmeester, vroeg zich af wanneer die was gemaakt. Zou dat in de jaren 30 zijn, of in 1963?
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.