Bij Rivas werd twee weken geleden ook al een speciale corona-afdeling ingericht.
Volledig scherm
Bij Rivas werd twee weken geleden ook al een speciale corona-afdeling ingericht. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Het Parkhuis vangt eerste zes coronapatiënten op die het ziekenhuis uit mogen

Zorgorganisatie Het Parkhuis ontvangt dinsdag de eerste zes coronapatiënten die ‘te goed’ zijn voor het ziekenhuis, maar nog wel verzorging nodig hebben. In totaal kan Het Parkhuis 32 patiënten kwijt, als dat in de toekomst nodig is.

Het Parkhuis treedt hiermee in de voetsporen van Rivas, die haar revalidatie-afdeling twee weken geleden ombouwde tot corona-afdeling. De vierde etage van de locatie Parkstaete is vanaf dinsdag gereed voor de eerste patiënten. Daar kunnen zeventien mensen terecht. ,,Mocht het nodig zijn, dan hebben we op de derde verdieping ook nog plek voor vijftien patiënten”, aldus Yone van Beek van Het Parkhuis.

De bedden zijn bedoeld voor coronapatiënten die herstellende zijn, maar nog wel zorg nodig hebben. De patiënten komen vanuit het ziekenhuis. Het personeel komt van Het Parkhuis, het Albert Schweitzer ziekenhuis zorgt voor de beschermende middelen op de afdeling.

  1. DevelsteinCollege klaar om leerlingen weer veilig te ontvangen: ‘Afstand houden wordt lastig voor de leerlingen’
    PREMIUM

    Develstein­Col­le­ge klaar om leerlingen weer veilig te ontvangen: ‘Afstand houden wordt lastig voor de leerlingen’

    Eindelijk mogen ze weer. Na elf weken thuisonderwijs staan de meeste middelbare scholieren te trappelen om dinsdag hun klasgenoten weer in levende lijve te ontmoeten op school, al zal het er daar wel even anders aan toegaan dan ze gewend zijn. Deze maatregelen trof het DevelsteinCollege in Zwijndrecht afgelopen week om haar leerlingen straks veilig te kunnen ontvangen.