Kees Thies (rechts) vindt dat het openbaar vervoer in Nederland lijdt aan het Eringa-virus.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees Thies (rechts) vindt dat het openbaar vervoer in Nederland lijdt aan het Eringa-virus. © Marlies Wessels en Maartje Brockbernd

Het OV in dit land lijdt aan het ‘Eringa-virus’

COLUMNMisschien kent u Pier Eringa nog als de hoogste baas van het Albert Schweitzer ziekenhuis. In 2015 maakte hij een transfer naar ProRail en vorig jaar verliet hij deze spoormoloch om CEO te woorden van bus- en treinvervoerder Transdev, het moederbedrijf van Conexxion.

 1. Dordtse (18) beroofd door crimineel die na 9 jaar cel net vrij was: ‘Ik herken zijn stem’
  PREMIUM

  Dordtse (18) beroofd door crimineel die na 9 jaar cel net vrij was: ‘Ik herken zijn stem’

  Hij was koud terug in Nederland na een celstraf van bijna tien jaar in een Spaanse cel toen C.P. (32) volgens justitie wéér de fout in ging. Met zijn 17-jarige neefje zou hij een 18-jarig meisje hebben overvallen op de Viottakade in Dordrecht. Het slachtoffer werd bij de straatroof bedreigd met een keukenmes en met een glazen fles bewusteloos geslagen. De daders gingen er vandoor met haar mobieltje en tas met inhoud.
 2. Dit gaat Dordrecht merken van de 7,6 miljard aan extra coronasteun
  PREMIUM

  Dit gaat Dordrecht merken van de 7,6 miljard aan extra coronas­teun

  Het kabinet trekt tot de zomer 7,6 miljard euro extra uit om ondernemers door de coronacrisis te loodsen. Onder meer starters krijgen een langverwachte tegemoetkoming en er is een lichtpuntje voor kledingzaken die met een onverkoopbare wintercollectie blijven zitten. Daarnaast ziet wethouder Maarten Burggraaf (economie) van Dordrecht positieve punten voor de maritieme maakindustrie en luchtvaartbedrijven in de regio.
 1. Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg
  Play

  Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg

 2. Goese scholieren eindelijk weer samen om te sporten
  Play

  Goese scholieren eindelijk weer samen om te sporten