Volledig scherm
Stijn Philips aan het werk in de polder. © AD

Het geld is er, natuurfilm over Alblasserwaard gaat gemaakt worden

De natuurfilm over de Alblasserwaard komt er. Filmmaker Stijn Philips heeft de afgelopen weken precies genoeg geld bij elkaar gesprokkeld om aan de klus te kunnen beginnen.

Een maand geleden startte hij een crowdfundactie om 9500 euro bijeen te harken voor het project, waarin hij de vier seizoenen in de waard  in beeld wil brengen. Dat geld is nodig om de film, die twintig minuten gaat duren, te kunnen maken. Zonder het bedrag zou er een streep door het project gaan.

Die inzameling loopt vandaag af, maar gisteren passeerde hij de grens van 9500 euro. Niet alleen particulieren hebben zich achter het project geschaard, datzelfde geldt voor instanties en organisaties als Staatsbosbeheer, Natuur en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ wordt de natuurfilm, de gemeente Gorinchem, Den Hâneker, Blauwzaam, Stichting Gorcum Natuurlijk Groen en Prachtlint.

 Voor de financiering van het filmproject heeft hij ook verschillende subsidieaanvragen lopen. Bij gemeenten en de provincie, maar ook bij allerlei fondsen.

Bioscoop

De verwachting is dat de film in de loop van volgend jaar verschijnt. ,,Kinderdijk, de Donkse Laagten, Avelingen, die pareltjes zitten er straks allemaal in. Hopelijk ook in de bioscoop’’, zegt de Utrechter, voor wie het de tweede natuurfilm over de Alblasserwaard is. De eerste ging over de rammeltijd van hazen in Giessenburg.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!