Volledig scherm
Een monteur installeert een warmtepomp bij een verwarmingsketel. Foto ter illustratie. © ANP

Het budget voor de Sliedrechste duurzaamheidslening is op: 29 inwoners maakten er dit jaar gebruik van

29 Sliedrechters hebben dit jaar een duurzaamheidslening van de gemeente gekregen. Het budget is nu volledig verbruikt, voorlopig kunnen er geen nieuwe aanvragen meer kunnen worden gedaan. Dit meldt de gemeente.

De lening is bedoeld om inwoners van Sliedrecht te helpen hun woning energiezuinig te maken. Via de regeling is het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden een bedrag tussen 2.500 en 15.000 euro te lenen. De regeling is in 2011 ontstaan en sindsdien zijn er 77 duurzaamheidsleningen verstrekt. Van die 77 zijn er 29 in het jaar 2019 toegewezen.  In totaal is er 371.372 euro uitgeleend om woningen energiezuiniger te maken.   

Het budget voor de leningen is daarmee volledig verbruikt. De gemeente gaat kijken of er nieuw budget beschikbaar kan worden gesteld. ,,Dit najaar komt daarover naar verwachting meer duidelijkheid’’, meldt een woordvoerder. 

,,In afwachting hiervan kan voor het treffen van energiebesparende maatregelingen mogelijk een vergelijkbare energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds worden aangevraagd.’’ Wie meer informatie wil kan terecht bij Energieloket Sliedrecht.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!