Met de kleine op bezoek bij het hertenkamp in Park Merwestein in Dordrecht. Als het aan minister Piet Adema (LNV) ligt, wordt er een uitsterfbeleid van toepassing op hertenkampen in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Met de kleine op bezoek bij het hertenkamp in Park Merwestein in Dordrecht. Als het aan minister Piet Adema (LNV) ligt, wordt er een uitsterfbeleid van toepassing op hertenkampen in Nederland. © Jeffrey Groeneweg

Hertenkamp-ban verbaast beheerders: ‘Herten juist reden om door park te lopen’

,,Dus herten mogen straks niet en kamelen wel... Die dieren houd je volgens mij in de woestijn!’’ Voor beheerders van hertenkampen in de regio komt het nieuws dat er een streep gaat door het houden van dam -en edelherten ‘als donderslag bij heldere hemel’.

  1. Tea en buren zijn radeloos door huurwoningen vol met schimmel: ‘We worden bijna uitgelachen, zo voelt het’
    PREMIUM

    Tea en buren zijn radeloos door huurwonin­gen vol met schimmel: ‘We worden bijna uitgela­chen, zo voelt het’

    Schimmels, vochtplekken, een muffe lucht in huis. Een hoestje dat maar niet over gaat. Tea Basch-Van Seters (54) en haar buren zijn ten einde raad. Een bouwfout zorgde voor grote lekkages in hun huurwoningen, met grote schade aan vloerbedekking, meubels én muren. Maar voor een goede oplossing geeft de woningcorporatie al een jaar niet thuis. ,,Ze laten je gewoon voelen alsof je niets waard bent.”
    Sliedrecht