Het Johan de Witt Gymnasium in Dordrecht.
Volledig scherm
Het Johan de Witt Gymnasium in Dordrecht. © AD

Herdenking voor verongelukte leerling Arend (14) op vrijdagmiddag

Op het Johan de Witt Gymnasium in Dordrecht wordt vrijdagmiddag een herdenkingsdienst gehouden voor de in Spanje verongelukte leerling Arend van Geffen. Dat heeft de school bekendgemaakt.

De ouders en broertjes van de tiener zullen volgens rector Hans Dekker niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst, waarvoor de school van twee tot half vier 's middags de deuren opent. Alleen leerlingen, ouders en docenten zijn welkom bij de herdenking.

,,Ik weet zeker dat alle leerlingen, hun ouders en medewerkers van de school intens meeleven met de ouders en de broertjes van Arend. Namens hen wens ik de familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies’’, schrijft Dekker op de website van de school.

Camping

De 14-jarige scholier viel vorige week vrijdag door onbekende oorzaak in een ravijn, nadat hij vanaf de camping La Mola in Espot in zijn eentje was begonnen aan een wandeling in de omgeving. Zijn ouders en broertjes waren een bergtocht gaan maken, maar Arend had geen zin om mee te gaan. Toen zijn vader, moeder en broers terugkwamen, was Arend verdwenen. Zijn lichaam werd later gevonden.

De bijeenkomst werd dit weekeinde al aangekondigd, kort nadat duidelijk was geworden dat de leerling van het Johan de Witt Gymnasium het onfortuinlijke slachtoffer was. Burgemeester Kolff van Dordrecht zegde zijn steun toe en prees het initiatief van de school. Volgens hem overstijgt een tragische gebeurtenis als deze een zomervakantie.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in