Volledig scherm
Ook in Heerjansdam kan voortaan petanque gespeeld worden. © ANP

Heerjansdam krijgt eindelijk, eindelijk een jeu-de-boulesbaan

Heerjansdam krijgt na zeventien jaar eindelijk een jeu-de-boules-baan. De baan is een gift van de Woningbouwvereniging Heerjansdam, die daarmee haar honderdjarig bestaan viert.

Al sinds de eeuwwisseling wordt in het Waaldorp gesproken over de aanleg van een baan voor de Franse vakantiesport. De voormalige gemeente Heerjansdam beloofde zelfs om er in 2002 eentje aan te leggen, maar daar kwam het nooit van.

Voorzitter Gerrit Schop van de Stichting Welzijn Ouderen Heerjansdam klopte na de herindeling nog wel bij de gemeente Zwijndrecht aan, maar die bleek het dossier kwijt te zijn.

Vanaf vrijdag kunnen Heerjansdammers zich alsnog aan een potje petanque wagen. De baan is aangelegd in het grasveld bij de vijver aan de Groene Zoom.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Heerjansdam en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Ik vermoed dat de Krispijntunnel zijn eeuwfeestje makkelijk gaat beleven
    PREMIUM
    Column

    Ik vermoed dat de Krispijn­tun­nel zijn eeuwfeest­je makkelijk gaat beleven

    Er is gedoe over de Krispijntunnel, zo lees ik in mijn krant en ik denk: What else is new? Er is namelijk al gedoe over die tunnel zo lang ik me kan herinneren. Zo zit er nog wel eens een vrachtautootje in vast, want de doorgang is eigenlijk nét een beetje te laag en ook is de tunnel in het verleden nog wel eens ondergelopen; in het watersnoodrampjaar 1953 stond het water zelfs tot áán het dak.