Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Dreamstime

Hardhandige vrijpartij leidt tot eis van 80 uur werkstraf tegen dominante ex

Tegen Ambachter Ricky van S. is vanmiddag een werkstraf van tachtig uur geëist door de officier van justitie. De 21-jarige man wordt verdacht van geweld, bedreiging en het verspreiden van naaktfoto's.

Uit het dossier met honderden pagina’s vol chatgesprekken tussen Van S. en diens ex blijkt volgens de officier van justitie dat hij haar manipuleerde. De twee bleven appen toen hun relatie in het najaar van 2015 overging. Zo vroeg hij haar op dwingende wijze ‘pics’ te sturen als ze zijn spullen niet zou terugbrengen. ‘Stuur nudes, wil seks’, is één van de vele passages uit de gesprekken die de rechter tijdens de zitting in de rechtbank van Dordrecht voordroeg.

Ruige vrijpartij

Quote

Met seks heb ik de neiging dominant te worden. Daar hoort hardhandig­heid bij voor mij.

Verdachte Ricky van S.

Ook dreigde hij haar fiets - die nog bij hem stond - naar het grofvuil te brengen als ze die niet snel zou komen ophalen. Toen zijn ex op 5 november van dat jaar bij hem langskwam, zou hij geweld hebben toegepast tijdens een vrijpartij. Het slachtoffer deed hiervoor ook aangifte van verkrachting, maar dat onderzoek werd gestaakt.

Van S. zou haar in bed aan haar haren hebben getrokken, in haar tepels hebben gebeten en geknepen en haar hebben gestompt, met veel rode plekken tot gevolg. De verdachte herkent zich niet in die verdenkingen. ,,Het is er ruig aan toe gegaan, maar dat was niet de eerste keer. Met seks heb ik de neiging dominant te worden. Daar hoort hardhandigheid bij voor mij’’, verdedigde hij zich.

De man wordt eveneens verdacht van het verspreiden van naaktfoto’s van het slachtoffer via WhatsApp. Die zou hij naar een vriend hebben gestuurd.

Schaamte

De behandeling van de zaak en bespreking van enorme hoeveelheid appjes doet de verdachte inzien hoe hij het slachtoffer manipuleerde. ,,Ik schaam me gewoon dat ik zo tekeer ben gegaan’’, zegt hij desgevraagd over zijn gedrag.

Het slachtoffer zelf gaf in de rechtszaal een toelichting op geëiste schadevergoeding van 1.700 euro. ,,Het heeft mijn leven totaal ontwricht. Ik wantrouwde de buitenwereld en jongens in het bijzonder de afgelopen drie jaar. Ik hoop dat hij nooit meer de gelegenheid krijgt om meisjes en vrouwen zo te beschadigen.’’

Naast de 80 uur taakstraf eiste de officier van justitie een voorwaardelijke celstraf van twee weken. De eis volgt pas drie jaar na de aangifte, omdat de zaak in een eerder stadium door de politierechter werd doorverwezen naar de meervoudige kamer, met drie rechters. 

Uitspraak volgt over veertien dagen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!