Halt-medewerker Hester Havelaar werkt vanuit het politiebureau in Zwijndrecht en ontvangt daar normaliter de jongeren en hun ouders. De gesprekken verlopen door het virus nu via beeldcommunicatie zoals Skype. Links wijkagent Rob Vollaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Halt-medewerker Hester Havelaar werkt vanuit het politiebureau in Zwijndrecht en ontvangt daar normaliter de jongeren en hun ouders. De gesprekken verlopen door het virus nu via beeldcommunicatie zoals Skype. Links wijkagent Rob Vollaard. © Victor van Breukelen

Halt is steeds vaker te vinden op politiebureaus: ‘Ik heb liever dat kinderen van hun straf leren’

Halt krijgt in steeds meer regio's een eigen plek op het politiebureau. Volgens de organisatie, die minderjarigen na bepaalde misdrijven leerstraffen laat uitvoeren, leidt dat tot nauwere samenwerking met (wijk)agenten. Als gevolg daarvan komen er weer meer verwijzingen naar Halt.

Onder meer op de politiebureaus van Gorinchem en Zwijndrecht hebben Halt-medewerkers al volledig toegang tot het pand. Ze ontvangen daar de jonge delinquenten voor een intakegesprek over de leerstraf, waar ook de ouders of verzorgers bij zijn. Pal tussen alle (wijk)agenten. En dat werkt volgens Hester Havelaar, tevens beleidsmedewerkster bij Halt, zo goed dat dit overal in Nederland de werkwijze zou moeten worden.