Volledig scherm
PREMIUM
De voorjaarszonnebloem groeit al flink in de tuin bij Stadsboerderij Weizigt. ,,Meestal bevriest deze plant in de winter", vertelt Teddy Hufken (rechts). © Jacolijn Groesbeek

Groeiende voorjaarszonnebloemen en geen zicht op de Molentocht, de winter is nog ver te zoeken

De winter laat zich nog niet zien. Vorige week was het in de zon zelfs zo lekker dat de eerste mensen zich op het terras waagden. Het zachte weer zorgt voor meer groen maar ook voor teleurgestelde schaatsliefhebbers.

De eerste sneeuwklokjes kwamen in december al uit de grond, de bijen zijn nog niet begonnen aan hun winterslaap en de gekleurde bloesems zijn hier en daar al te zien in de toppen van de bomen. We kunnen het ons nu nauwelijks voorstellen: een jaar geleden was het Nederlandse landschap bedekt onder een wit laken. De warmere temperaturen hebben duidelijk effect op de natuur merkt hovenier Teddy Hufken van Stadsboerderij Weizigt. ,,We moeten nu extra veel onkruid wieden, alles blijft maar groeien”, vertelt Hufken. 

  1. Van wit-roze spekblokken tot vozen op de ligwei, herinneringen aan het buitenbad van De Hoge Devel
    PREMIUM

    Van wit-roze spekblok­ken tot vozen op de ligwei, herinnerin­gen aan het buitenbad van De Hoge Devel

    Het nieuws dat het buitenbad van De Hoge Devel in Zwijndrecht met de verbouwing van het zwembad na 55 jaar verdwijnt, riep talloze verontwaardigde reacties op. Jan van Geloof (66), Hendrik Boer (75) en Wouter Eenhoorn (65) halen herinneringen op aan ‘hun bad’. Het snoepkraampje van het Develpaviljoen bijvoorbeeld, badjuffrouw Ali en bussen vol Rotterdammers die op bezoek kwamen.