Ghb-automobilist draait drie maanden de bak in

Voor het veroorzaken van twee botsingen onder invloed van de drug ghb en alcohol is Alblasserdammer G. van A. (24) dinsdag door de rechter veroordeeld tot drie maanden cel, 27 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid en een geldboete van 950 euro.

De ghb-gebruiker zit straks vast in de cel.
Volledig scherm
De ghb-gebruiker zit straks vast in de cel. © BD

De rechter in Rotterdam nam het de Alblasserdammer zeer kwalijk dat hij wist dat ghb duizelig- en sufheid veroorzaakt. ,,Nadat hij bewusteloos was geraakt in de auto, ging de chauffeur weer rijden’’, merkte de rechter op.

De magistraat sprak van grove nalatigheid met – in één geval – zwaar lichamelijk letsel als gevolg. Want Van A. reed juni vorig jaar op de Randweg in Dordt en bier onder invloed van de ‘gootsteenontstoppersdrug’ achterop een wagen bij een stoplicht, die vooruit schoot en een andere wagen raakte. Een 47-jarige automobiliste uit Strijen raakte door de botsing ernstig gewond aan haar schouder en borst.

Pijn

Een maand eerder was hij in Ridderkerk in de Prinses Irenestraat met zijn bestelbus en aanhanger ook onder invloed van ghb op een wagen geknald. Getuigen zagen hem toen achter het stuur even het bewustzijn verliezen, waarna hij wegreed.

Justitie eiste ruim twee weken geleden een werkstraf van 150 uur, de opgelegde geldboete en een rijontzegging van anderhalf jaar. Maar de rechter vond dat te weinig.

Bij de zitting van twee weken geleden kwam het slachtoffer uit Strijen nog naar de zitting toe, in tegenstelling tot de dader. De vrouw liet destijds weten dat ze nog steeds pijn heeft en door concentratieproblemen minder werk aan kan. De vrouw is muzieklerares.

Haar leven is onherstelbaar veranderd. ,,Om het af te kunnen sluiten wilde ik de automobilist zien en ben ik naar de zitting gekomen,’’ vertelde het slachtoffer aan de rechter.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!