Volledig scherm
Ger Husen zat vier keer als plaatsvervangend lid in de gemeenteraad voor Beter voor Dordt © Rinie Boon

Ger Husen (72) overleden: voetbaldier, politicus én schooldirecteur

Dordtenaar Ger Husen is vandaag op 72-jarige leeftijd overleden. Dat hebben familie en vrienden bekendgemaakt. Husen was sinds enige tijd ongeneeslijk ziek. 

Husen is bij veel Dordtenaren bekend in verschillende hoedanigheden. Zo zagen hele volksstammen hem in hun leven voorbij komen als directeur van de John F. Kennedyschool. Daar bekleedde hij dertig jaar die functie. Hoe geliefd hij was én bleef bleek wel uit het feit dat zijn oude collega's hem tijdens zijn ziektebed nog bloemen stuurden.

Dat de Dubbeldammer maatschappelijk erg betrokken was, bleek wel uit het feit dat hij sinds jaar en dag allerlei bestuursfuncties bekleedde bij voetbalclub DFC. Onder meer met Ad Heijsman vormde hij jarenlang het bestuur, voordat laatstgenoemde naar FC Dordrecht ging.

Politiek betrokken

Zijn populariteit door die beide functies maakte ook dat wethouder Piet Sleeking hem ruim vijf jaar geleden benaderde om de politiek in te gaan. Hij zette Husen op de kandidatenlijst voor de grootste partij van de stad: Beter voor Dordt.

Zodoende belandde hij in de gemeenteraad. Bij de raadsverkiezingen in 2014 kreeg hij liefst 449 voorkeursstemmen. ,,Die kreeg ik, omdat ik voorzitter van voetbalclub DFC was geweest en ook dertig jaar schooldirecteur in Wielwijk en Crabbehof. Ik had daar kennelijk nogal wat fans, haha’’, zei Husen eerder over. ,,Ik hoorde zelfs van mensen die nog nooit waren wezen stemmen dat ze voor mij gekozen hadden, dus dat was hartstikke mooi. Dat had Piet Sleeking goed gezien.’’

Na die eerste periode verving Husen meermaals (zieke) collega's. Voor het laatst eind 2017. ,,De partij kan altijd een beroep op me doen’’, zei hij.

Het is nog onbekend wanneer de uitvaart van Husen plaatsvindt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!