Volledig scherm
De controle werd op de Stationsweg gehouden © Politie Drechtsteden Buiten

Fietsers ontsnappen aan prent bij controle in Sliedrecht

De politie heeft woensdagavond op de Stationsweg in Sliedrecht een verlichtingscontrole gehouden.

In anderhalf uur tijd reden ongeveer vijftig fietsers langs. In vier gevallen moesten de bestuurders stoppen, omdat ze zonder voor- en/of achterlicht reden. Ze ontsnapten aan een bon, want de politie deelde louter waarschuwingen uit én losse lampjes om op de fiets te doen.

Wijkagent Robert Jan Schaeffer is positief over het resultaat. ,,Goed om te zien dat de meeste fietsers hun verlichting keurig in orde hadden’’, schrijft hij op zijn Twitteraccount.

Op veel plekken worden dezer dagen verlichtingscontroles gehouden. Eerder deze week was de politie al positief verrast over de grote hoeveelheid fietsers die keurig voor- en achterlicht aan had bij een controle in Hardinxveld-Giessendam. De politie hield 253 fietsers staande op meerdere locaties, waarvan er maar drie in overtreding waren.

De verlichtingscontroles worden uitgevoerd als onderdeel van de landelijke fietsverlichtingscampagne ‘Ik val op’. Deze is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in samenwerking met onder meer gemeenten en regionale verkeersveiligheidsorganisaties.