Volledig scherm
Bo Breukers. © BSR Agency

FC Dordt verspeelt zege in spektakelstuk bij RKC

FC Dordrecht verspeelde voor de tweede maal op rij een voordelige marge in de blessuretijd. Een week na de 1-1 in extra tijd thuis tegen MVV Maastricht verspeelde de formatie van trainer Cláudio Braga in een spektakelstuk in Waalwijk de winst bij RKC: 4-4.

De Dordtenaren vervulden bij play-offgegadigde RKC de sportieve plicht met verve. De gasten waren sterk voor rust, raakten via Oussama Zamouri de lat en kwamen verdiend op voorsprong: Feyenoord-huurling Crysencio Summerville reageerde alert toen doelman Kees Heemskerk een schot van Zamouri slecht verwerkte.

De tweede helft ging de schiettent wagenwijd open en was het een spektakel van de bovenste plank met een onophoudelijke doelpuntenstroom en wisselende kansen. Bilate en Spierings bekroonden een sterke Waalwijkse fase (2-1), Feyenoord-huurling Joël Zwarts was tweemaal dodelijk effectief voor de bezoekers en invaller Jeremy Cijntje, al goed voor een assist, schoot de Dordtenaren ogenschijnlijk in veilige haven. 

Dat gevoel duurde maar even, want via Darren Maatsen keerde de spanning terug. In blessuretijd viel na een carambole alsnog de gelijkmaker via RKC-invaller Bergkamp.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!