Volledig scherm
Achahbar, de maker van de 0-1. © BSR Agency

FC Dordrecht beloont zichzelf niet, ondanks goede eerste helft

FC Dordrecht beloonde zich vanmiddag niet in de uitwedstrijd tegen Excelsior. In het Rijnmond-onderonsje verdiende de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie meer dan de 3-2 nederlaag, maar stond het in Rotterdam weer met lege handen.

Zo’n goede eerste helft, maar toch weer nul punten. Ze zullen zich in Dordrecht voor hun kop slaan, na de nederlaag bij Excelsior. Had FC Dordrecht al zulk goed voetbal laten zien als in de eerste 45 minuten op Woudestein? Waarschijnlijk niet. Anass Achahbar had er zin in, Jari Schuurman blonk uit op het middenveld en Savvas Mourgos - de huurling van Norwich City, die voor het eerst in actie kwam - voetbalde alsof hij nooit weg was geweest.

Het gedurfde spel van de Dordtenaren leverde een dik verdiende voorsprong op. Achahbar tikte binnen na een slaapmomentje bij de verdedigers van de thuisploeg. De ex-Feyenoorder maakte zijn eerste treffer in dienst van de ‘schapenkoppen’. Nog voor rust kreeg ploeggenoot Pedro Marques de kans om de score te verdubbelen, na een sublieme hakbal van Schuurman, maar de Braziliaanse spits stond buitenspel.

Zesde nederlaag

Na rust was alles anders voor de ploeg van trainer Claudio Braga. Nog voor het uur op de klok geslagen had, stond zijn elftal met 2-1 achter door treffers van Rai Vloet en invaller Stijn Meijer. Het goede spel van FC Dordrecht was in één klap verdwenen. Nadat Rai Vloet uit een hoekschop ook de derde Rotterdamse goal maakte, legden de bezoekers zich niet zomaar neer bij de zesde nederlaag van dit seizoen.

Invaller Quincy Hogesteger maakte vlak voor tijd de Dordtse aansluitingstreffer. Hij was alert na een poging van Anass Achahbar, die Excelsior-doelman Alessandro Damen niet goed verwerkt had. Een slotoffensief leverde uiteindelijk niets op. Lof was er voor een goede eerste helft, maar daar schoot de rode lantaarndrager van de eerste divisie niets mee op.

Bekijk hier de samenvatting van Excelsior - FC Dordrecht (Premium). 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!