Volledig scherm
Voorzitter Pauline den Hartog, secretaris Nel Kortman en penningmeester Ton Poots krijgen de erepenning uit handen van burgemeester Robert Strijk. © Gemeente Zwijndrecht

Erepenning voor 100-jarige Zwijndrechtse turnvereniging O&O

Gymnastiekvereniging Oefening & Ontspanning (O&O) uit Zwijndrecht heeft een Koninklijke Erepenning ontvangen ter ere van het 100-jarig bestaan. Deze werd zaterdag uitgereikt door burgemeester Robert Strijk, tijdens de feestelijke receptie in de turnhal vanwege dat jubileum.

De Koninklijke Erepenning is een bijzondere onderscheiding die alleen door de Koning toegekend kan worden. Verenigingen, stichtingen of instellingen kunnen hem ontvangen. De penning staat symbool voor het respect en de waardering die de koning heeft voor bijzondere verdiensten.

De Erepenning werd in ontvangst genomen door het dagelijks bestuur van de vereniging: voorzitter Pauline den Hartog, secretaris Nel Kortman en penningmeester Ton Poots.

Sportwethouder Jolanda de Witte overhandigde namens het gemeentebestuur van Zwijndrecht ook een ludiek, symbolisch cadeau: een zogenoemde ‘felicitatietegel’ ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan en als blijk van waardering voor de grote inzet van de vereniging voor Zwijndrecht. De gemeente en O&O gaan nog met elkaar in gesprek waar de tegel komt te liggen.

Volledig scherm
Sportwethouder Jolanda de Witte overhandigde namens het gemeentebestuur van Zwijndrecht een ludiek, symbolisch cadeau: een zogenoemde 'felicitatietegel' voorzitter Pauline den Hartog ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan en als blijk van waardering voor de grote inzet van de vereniging voor Zwijndrecht. © Gemeente Zwijndrecht

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in!