Een bijzondere vondst in een huis aan het Kromhout in Dordrecht: plafondplanken uit de zeventiende eeuw. Links bouwhistoricus Jeroen Nipius, daarnaast eigenaren Joost Noordam en Hadassa Rollfs of Roelofs en Elisabeth van Heiningen, Werkgroep Bouwhistorie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bijzondere vondst in een huis aan het Kromhout in Dordrecht: plafondplanken uit de zeventiende eeuw. Links bouwhistoricus Jeroen Nipius, daarnaast eigenaren Joost Noordam en Hadassa Rollfs of Roelofs en Elisabeth van Heiningen, Werkgroep Bouwhistorie. © Victor van Breukelen

Eigenaren doen bijzondere vondst in woning: een zeventiende-eeuws plafond met krullen en vogeltjes

Blauwachtige planken met krullen en gekleurde vogeltjes: tijdens een grootschalige verbouwing kwam een bijzonder zeventiende-eeuws plafond tevoorschijn in een pand aan het Kromhout. ,,We hebben urenlang verf afgekrabd.”

 1. Burgemeester na familiedrama in Papendrecht: ‘De kinderen zijn diep aangeslagen en verdrietig’
  PREMIUM

  Burgemees­ter na familiedra­ma in Papen­drecht: ‘De kinderen zijn diep aangesla­gen en verdrietig’

  Waarnemend burgemeester Annemiek Jetten van Papendrecht reageert ontzet op het familiedrama dat zich afgelopen weekend in het dorp heeft voltrokken. Zaterdag kwam de 41-jarige vader in een gezin met drie kinderen om bij een steekpartij. De 37-jarige moeder werd aangehouden. ,,De kinderen zijn diep aangeslagen en heel verdrietig. De zorg voor hen heeft nu de hoogste prioriteit.’’
 2. Waterschap Hollandse Delta tobt nog even door en serveert oude bekende voor vacature van heemraad af
  PREMIUM

  Waterschap Hollandse Delta tobt nog even door en serveert oude bekende voor vacature van heemraad af

  Bij Waterschap Hollandse Delta is niets te gek als het om het bestuur gaat. Heemraad Johan van Driel die dit jaar opstapte, vervolgens niet kon terugkeren in een nieuw college en daarna het waterschap de rug toekeerde, leek via een omweg - op voordracht van een extern bureau - toch weer zijn baan terug te verdienen. Maar tijdens een grotendeels besloten vergadering kreeg hij maandagavond te weinig steun en hield hij de eer aan zichzelf.