Eet smakelijk! Deze Dordtenaren ontbeten op de top van de Grote Kerk in Dordrecht

VideoEen doorsnee ontbijt op zondagochtend? 32 Dordtenaren deden het vanmorgen even compleet anders. Zij genoten van verse broodjes, croissants en sapjes op de top van de Grote Kerk. 

Op iedere hoek van de Dom stonden voor de gelegenheid twee gedekte eettafeltjes, geregeld door Sander en Willemijn Nobel (van Nobel’s Brood) en hun team. Die liepen de kerk ontelbare keren op en af om alles gereed te maken. 

Om 08.30 uur was het de beurt aan de eerste groep van zestien eters om de 275 treden te beklimmen. Ruim anderhalf uur later volgde de tweede ronde. ,,Toen vanmorgen de wekker ging, had ik hier al zo’n zin in’’, jubelt Marjan Bax genietend van het uitzicht. 

Met de opbrengsten van het ontbijt zal de gemeente Dordrecht een picknickbank in de binnenstad realiseren. 

Volledig scherm
Op iedere hoek van de Grote Kerk stonden vanmorgen twee gedekte tafels klaar. © Milan Rinck

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! 

  1. Organisatie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtingen’
    PREMIUM

    Organisa­tie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtin­gen’

    Vergeefs gekomen bezoekers, die zich wezenloos zoeken en er niets van begrijpen. Handelaren die zich herinneren hoe ze eerder onder erbarmelijke omstandigheden hun spulletjes wel aan de man mochten brengen. Dordtse ondernemers, die vrezen dat de stad veel goodwill verspeeld heeft. Onbegrip alom voor de afgelasting van de Dordtse kerstmarkt zaterdag en zondag. Maar organisator Gerben Baaij en burgemeester Wouter Kolff zijn er heilig van overtuigd dat het niet anders kon.