Het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.
Volledig scherm
Het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. © ANP

Eerste patiënt met coronavirus overleden in ASz: 82-jarige vrouw uit Zwijndrecht

In het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht is een patiënt die het coronavirus had, overleden. Het gaat om een 82-jarige vrouw uit Zwijndrecht. Ze lag in een speciaal voor coronapatiënten ingerichte verpleegafdeling en overleed afgelopen vrijdag. Dat maakte het ziekenhuis zaterdagavond bekend. 

Het is de eerste patiënt in het Dordtse ziekenhuis met corona die overleden is. Of corona ook de doodsoorzaak is, is niet honderd procent zeker. Er speelt ‘een veelheid van factoren mee’, laat het ziekenhuis weten. 

Burgemeester Hein van der Loo liet zondagmiddag weten dat het om een inwoner gaat van zijn gemeente. ,,Het overlijden van deze mevrouw brengt de gevolgen van het coronavirus voor Zwijndrecht heel dichtbij. Mijn gedachten zijn bij de familie, vrienden en dierbaren.”

Overledenen met verschijnselen

De afgelopen weken zijn in het Dordtse ziekenhuis ook enkele patiënten overleden die verschijnselen hadden van besmetting met het virus. Zij zijn niet getest, maar wel in isolatie verpleegd. Het is volgens het ziekenhuis onmogelijk om te zeggen of zij aan corona zijn overleden. Ook achteraf is dat niet meer vast te stellen. ‘Wij wensen families en naasten van de patiënten veel sterkte', laat het Albert Schweitzer Ziekenhuis weten.