Volledig scherm
De KFC in Dordrecht is dinsdagmorgen geopend. © Rinie Boon

Eerste buckets en broodjes kip over de toonbank bij KFC Dordrecht

Er is jaren over gesproken en vanmorgen was het dan zover: kiprestaurant KFC opende de deuren van haar eerste vestiging aan het Achterom in Dordrecht. Om 11.00 uur stonden de eerste fans van de fastfoodketen al voor de deur. 

Een dag later dan gepland stond het voltallige KFC-team vanmorgen klaar om de eerste klanten te ontvangen. Iets voor 11.00 uur stond er aan de andere kant van de deur al een flink groepje, voornamelijk scholieren, te wachten. De 17-jarige Krishan Balgit staat samen met zijn vrienden vooraan. ,,Ik wil de eerste klant zijn straks”, zegt hij. ,,Ik ga een broodje halen, voor mijn oma en mijn moeder.” 

Het artikel gaat verder onder de video.

Niet veel later kunnen hij en zijn vrienden inderdaad als eerste naar binnen en kan Krishan zijn bestelling doorgeven. Een paar minuten later staat hij weer buiten, mét de eerste bestelling ooit gedaan bij Kentucky Fried Chicken Dordrecht. 

Grote wens

De zaak telt 83 zitplaatsen en is doordeweeks tot 22.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur geopend. In totaal werken er 45 mensen. Dordrecht is het 22ste KFC-restaurant van franchisenemer Collins Foods Europe in Nederland. In totaal telt het land 65 KFC’s. 

De komst van het fastfoodrestaurant is al jaren een grote wens van de Dordtse jeugd. In 2012 haalden studenten van het Da Vinci College al duizend handtekeningen op voor de komst van een KFC naar de stad.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!