Bezoekers moeten bij de ingang van horecagelegenheden hun QR-code laten scannen.
Volledig scherm
Bezoekers moeten bij de ingang van horecagelegenheden hun QR-code laten scannen. © Jeffrey Groeneweg

Eén waarschuwing voor regiohoreca in eerste weekend van coronapas

In het eerste weekend dat bezoekers van de horeca zich moesten identificeren en hun QR-code moesten laten zien bij binnenkomst, is niemand beboet. Wel is in Papendrecht één waarschuwing gegeven.

 1. Invoering coronapas in Dordt verloopt goed: ‘Maar onmogelijk om iemand standaard bij de deur te zetten’
  PREMIUM

  Invoering coronapas in Dordt verloopt goed: ‘Maar onmogelijk om iemand standaard bij de deur te zetten’

  De invoering van het coronatoegangsbewijs in de horeca heeft voor zover bekend in Dordrecht en omgeving niet tot grote problemen geleid. Veel restaurants in de binnenstad lieten bezoekers die naar binnen wilden eerst hun speciale QR-code tonen. Toch bleek in de praktijk dat het mogelijk was om zonder bewijs binnen naar het toilet te gaan zonder dat er werd gecontroleerd.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?