Volledig scherm
Wie met een dure fiets naar de haltes van Qbuzz gaat, kan die voortaan veilig stallen © Qbuzz

Dure fietsen kunnen voortaan veilig gestald worden bij bushaltes N214

Wie met een dure fiets naar bushaltes in de Alblasserwaard wil, hoeft zich voortaan geen zorgen om zijn rijwiel meer te maken. Verspreid over vier bushaltes langs de N214 heeft Qbuzz gisteren 20 fietskluizen in gebruik genomen.

Het gaat om het overstalpunt bij de A27 in Meerkerk en de haltes Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf en Noordeloos. De kluizen kunnen voor een euro per acht uur gehuurd worden. Abonnementen zijn voordeliger. In de kluizen is passen fietsen compleet met krat en kinderzitje. Er kan regenkleding in opgehangen worden. Bovendien zitten er oplaadpunten voor elektrische fietsen in. De kluizen kunnen op Internet gereserveerd worden

Met de kluizen hopen provincie en Qbuzz het fietsen naar de bushalte aantrekkelijker te maken. Sinds Qbuzz het openbaar vervoer vorig jaar overnam, worden veel dorpen in de Alblasserwaard nog maar weinig aangedaan. Het idee daarbij is dat de bus veel sneller is als die op de provinciale wegen kan blijven rijden. Dat betekent echter wel dat de afstand van huis naar bushalte voor veel mensen groter is geworden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alblasserwaard en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Organisatie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtingen’
    PREMIUM

    Organisa­tie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtin­gen’

    Vergeefs gekomen bezoekers, die zich wezenloos zoeken en er niets van begrijpen. Handelaren die zich herinneren hoe ze eerder onder erbarmelijke omstandigheden hun spulletjes wel aan de man mochten brengen. Dordtse ondernemers, die vrezen dat de stad veel goodwill verspeeld heeft. Onbegrip alom voor de afgelasting van de Dordtse kerstmarkt zaterdag en zondag. Maar organisator Gerben Baaij en burgemeester Wouter Kolff zijn er heilig van overtuigd dat het niet anders kon.