Dordtenaren met een laag inkomen kunnen voortaan gratis bellen naar tal van instanties.
Volledig scherm
Dordtenaren met een laag inkomen kunnen voortaan gratis bellen naar tal van instanties. © Hollandse Hoogte / ANP Xtra

Duizenden Dordtenaren met laag inkomen kunnen voortaan gratis bellen naar tal van instanties

Duizenden Dordtenaren met een laag inkomen kunnen voortaan gratis bellen naar zo’n honderd organisaties. Het gaat onder meer om belletjes naar scholen, verzekeraars, incassobureaus en overheidsinstanties. Dat moet voorkomen dat deze inwoners niet bellen, ophangen als ze te lang moeten wachten of een hoge telefoonrekening krijgen. 

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Met een codewoord krijg je in Merels winkel gratis tampons: ‘Hier zou je je geen zorgen om moeten maken’
  PREMIUM

  Met een codewoord krijg je in Merels winkel gratis tampons: ‘Hier zou je je geen zorgen om moeten maken’

  Vrouwen die zich geen maandverband kunnen veroorloven en dan maar grijpen naar toiletpapier. Of ouders die van een paar tientjes per maand moeten rondkomen en meerdere dochters hebben die toch echt tampons nodig hebben, à 4 euro per doosje. Schrijnende voorbeelden die bittere realiteit zijn voor meer mensen dan gedacht. ,,Ik schrok daar echt van, zo heftig. Ik wil die mensen helpen.”