Ed Kruithof (links) en Piet Bijl bladeren door één van de vele mappen vol foto's van hun wijk Dubbeldam.
Volledig scherm
PREMIUM
Ed Kruithof (links) en Piet Bijl bladeren door één van de vele mappen vol foto's van hun wijk Dubbeldam. © Rinie Boon

Dubbeldam-verzamelaars : ‘We hebben zoveel dat we niet eens weten wat we allemaal in huis hebben’

Het is deze week een halve eeuw geleden dat Dubbeldam geannexeerd werd door Dordrecht. Ed Kruithof en Piet Bijl verzamelen alles wat los en vast zit van hun dorp en zijn dagelijks op pad met hun camera om alle veranderingen te fotograferen. ,,We hebben zoveel foto’s dat we niet eens weten wat we allemaal in huis hebben.’’

 1. Ontslagen docent Wartburg verdacht van ontucht met twee zusjes (17 en 15): ‘Relatie ontstond na examen’
  PREMIUM

  Ontslagen docent Wartburg verdacht van ontucht met twee zusjes (17 en 15): ‘Relatie ontstond na examen’

  De van ontucht verdachte docent van het Wartburg College beweert dat hij ruim drie maanden een serieuze relatie had met een 17-jarig meisje. Hun verkering begon volgens de Sliedrechter echter pas nadat de leerling slaagde voor haar examen. Zij zat toen officieel niet meer op de locatie Guido de Brès, waar hij lesgaf. ,,Zelfs de ouders gaven toestemming’’, aldus zijn advocaat, die nog niet wil ingaan op de beschuldiging van het Openbaar Ministerie dat de man later óók seks had met haar 15-jarige zusje.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.