Volledig scherm
© shutterstock

Dordtse tandarts start met online video-behandelingen

De Dordtse tandartspraktijk Dental365 houdt sinds kort online consulten met patiënten, via een videoverbinding. Op die manier kan snel worden bepaald of iemand direct spoedeisende hulp nodig heeft of niet. 

Met een online afspraak kan worden gekeken of een patiënt in aanmerking komt voor een spoedbehandeling bij Dental365 maar het kan ook van pas komen als mensen ziekteverschijnselen vertonen die kunnen duiden op het coronavirus, waardoor ze dus hun huis niet mogen verlaten.

,,Sinds de uitbraak van Covid-19 gaan onze telefoons vaker dan ooit’’, vertelt Ilan Vigder van Dental365. ,,Meestal van patiënten die om verschillende redenen nu niet naar kliniek mogen komen.’’

Video-afspraak

Mensen die vermoeden dat ze hulp nodig hebben, moeten eerst telefonisch contact opnemen met de praktijk. Vervolgens wordt er een video-afspraak ingepland, die via WhatsApp plaatsvindt. Ook kunnen mensen foto’s opsturen van hun klachten en aan de hand van illustraties tekenen waar ze precies last hebben. De dienstdoende tandarts kan dan bepalen of behandeling nodig is, of dat mensen het probleem zelf op kunnen lossen met bijvoorbeeld medicatie.

Bij Dental365 kunnen mensen iedere dag terecht als ze met spoed naar de tandarts moeten, buiten de openingsuren van hun reguliere praktijk. Daarnaast is de praktijk 24 uur per dag bereikbaar voor trauma’s na bijvoorbeeld ongelukken.